Nyheter

Debuten avklarad

Här kommer resultatet av min och Ingvars dressyrtävling i lördags och så vill jag även berätta lite om Emlas debut.
Det var en riktigt kall morgon och under natten hade det till och med kommit snö. När man inte ens kommer in i bilen och man själv har feber om det inte vore för alvedon så undrar man vad man håller på med. Det var dessutom inte bara jag som var sjuk utan hela veckan hade barnen också varit och var fortfarande sjuka, vilket betyder nästan ingen sömn på flera dagar. Men skam den som ger sig…
Vi lastade in båda hästarna för Emla som numera ägs av Madelene Drottmar bor här hemma och skulle även hon göra sin debut som dressyrhäst, i Lätt D och Lätt C. Väl i väg fick vi köra försiktigt för det var halt och vinterdäcken hade inte kommit på än. Först tycker man att man har gott om tid och sen är det bråttom. Emla är en pigg tjej och hade en något nervös ryttare som hade velat rida fram lite till. Det är alltid svårt att planera vad som blir bäst för i nästa klass försvann det pigga och hon blev lite trött på slutet till galoppen som ju är hennes svaghet än så länge. De fick ihop 61,87 procent i Lätt D och 54,81 procent i Lätt C. En helt godkänd debut och med lite distans till starterna så var både häst, ryttare nöjda med dagen och vill göra om det igen. Jag var kanske den som var nöjdast med att se lilla Emla på tävlingsbanan. Tänk att denna lilla underbara häst som vi fött upp nu har entrat tävlingsbanan, ja man kan bara le och vara stolt.
Efter Emlas starter var det Ingvars tur. Han kändes ganska fin på framridningen men blev lite matt inne på banan. Men när poängen kom så blev jag glad, nytt pers på Ingvar 68,27 procent. Lyckades få 8 på arbetsgaloppen, tjohoo. Resultatet räckte till en andra plats.
Lätt B 1 programmet börjar vi känna oss bekanta med men idag skulle vi även ge oss på Lätt A. Det var lite nervöst. Tänk det är flera år sedan jag tävlade lätt A. Det som slog mig under programmet var att volterna är små och det händer saker hela tiden ingen konstpauser här inte. Vi red och vi red och när vi var klara var jag trots en matt häst nöjd. Vi hade genomfört hela programmet. Ingvar hade inte brutit av i den förvända galoppen och vi kom ut till spåret i skänkelvikningen. Vi var lite slarviga här men det blir lätt så när motorn inte riktigt är på. Det blev trots allt 61,31 procent och en fin kommentar längst ned ”mycket fin häst”, ja hur glad blir man inte då!? Nu vet vi vad vi har att träna på… ja en del visste vi innan men nu vet man hur det är att rida programmet på tävling. Det är stor skillnad mot att rida det hemma.
Jag har lagt upp en bild på Emla i hennes album och bilder på Ingvar från terränghoppningen i hans album.


Lägg till kommentar

Add Comment Register