Nyheter

Det har hänt mycket

Tiden går så fort och det har hunnit hända en hel del här sedan jag uppdaterade senast. Jag och Ingvar har tävlat dressyr, vi har hållt igång med träningar för Emma Starck, fölen här hemma är avvanda från sina mammor och vinterhagarna är upprustade, alla hästar är avmaskade och vaccineringen är påbörjad och idag har Bolla Bus åkt till sin nya ägare.
Jag tänkte börja berätta om min och Ingvars bedrift på dressyrbanan. Vi har under hösten haft siktet inställt på den 22 oktober på Södra Skånes FF:s dressyr på Ängsgården. Jag visste inte när jag anmälde mig om det skulle gå att genomföra med anledning av min graviditet, jag skulle ju vid tävlingstillfället vara i vecka 24-25. Jag hade kollat innan om jag kunde få dispans med kavajen för jag visste att min kavaj inte skulle gå att knäppa. Men tänk vad det finns snälla och hjälpsamma människor. Tusen tack Anna Mattsson för lånet av kavaj. Den satt som en smäck och jag kände mig riktigt stilig.

Jag och Ingvar har hållt i gång sedan i våras och sedan början av september har vi haft regelbunden träning för Emma Starck (världens bästa tränare). Att ha ett mål med träningen är oerhört viktigt för motivationen och att komma ut på en dressyrtävling var mitt slutmål med ridningen innan nedkomst i början på februari. Ingvar och jag såg vår begränsning och anmälde bara till en klass i alla fall, det blev Lätt B:1. Jag startade först och kunde konstatera att det var en hel evighet sedan jag startat i dressyrridning.
Det var kämpigt både jag och Ingvar fick ta i. Han var varm i sin vinterpäls och jag hade min runda stora mage ivägen men vi lyckades få ihop 64,48% vilket jag är så himla nöjd med. Hela travprogrammet hade vi 7:or på och en 8:a på serpentinen. Vi hade en liten dipp på delar av galoppprogrammet men även där fick vi en del 7:or. Summa sumarum så gav det mersmak.
Jag tycker att det är helt fantastiskt att man som fjordhästmänniska kan ha ett så stort spektra på tävlingar och ambitionsnivåer. Tänk att det finns klubbtävlingar, SM, NM och EM att sikta på med sin fjorhäst!
Nu tar jag oftast vagnen efter ingvar när vi tränar men vi har siktet inställt på SM nästa år. Vi är ju kvalade i bruksridning än så länge. Vi får väl se om det kan bli någon mer gren.
Idag åkte som jag nämnde i inledningen Bolla Bus. Karl-Åke, Thomas, Amanda och Bella kom förväntansfullt med släpen från Vetlanda idag. Det är alltid lite nervöst och känslosamt att lämna iväg en häst men det känndes otroligt bra. Tjejerna kommer att fixa Bolla galant. Bolla som är en lugn och samarbetsvillig häst som har visat ett fantastiskt fint temperament hittills. Jag hoppas att hon kommer att vara nya ägaren till glädje. Jag tycker personligen att hon har ett fint uttryck, fint huvud, hals och sida och hon rör sig trevligt i alla gångarter. Jag kan bara önska all lycka och välgång och hoppas få höra av nya ägaren med rapporter om hur det går.


Lägg till kommentar

Add Comment Register