Nyheter

Elva har flyttat

Tänkte jag måste skriva och berätta om Elvas första helg och dagar hos oss. Resan hem gick jättebra. Hon stod som ett ljus i transporten och var hur cool som helst.
Väl framme i stallet kom dottern i huset, Emma Larsson, ut och ställde sig med mig i transporten. Vi väntade på Clara som skulle komma med bussen för att vara med vid avlastningen. Clara sprang ner och hämtade Tempus och kom förbi så han fick titta på henne i transporten sen ställde hon in honom i stallet.
Vi tog ner lemmen och lilla Elva spatserade lugnt och stilla ner för lemmen. Lite stel var hon då hon trippade försiktigt in i stallet. Där stod vi sen en timme och ryktade våra kära hästar och hon stod jättelugnt även uppbunden.
Sen var det så dags att släppa ut dem…. ett litet pip från Elva och sen var det inget mer.
När de gick där i hagen så knackade stallägaren Karin på fönstret och sen öppnade det och nästan skrek… Titta på henne, titta… hon ställer ju upp ååååh så vacker hon är… åh….kolla…
Vi kom tidigt på lördagmorgonen och tog in dem. Ryktade och jag tränade lite med repgrimma i padocken medan Clara red Tempus där. Hon lyssnade på mig och verkade tycka det var kul. Tränar mycket att hon ska stanna när jag säger till för det känner jag är den viktigaste kommandot om man skulle råka ut för något som skrämmer henne. Hon är väldigt lyhörd på det.
I stallet kom sen andra hästar in och där stod 3-4 människor och pratade och stojade och de sa att hon verkligen var lugn med tanke på allt stoj.

Elva och Tempus fann varandra snabbt för när jag tog in Elva senare på eftermiddagen innan Clara kom så gick han av och an i hagen och gnäggade mot henne. Så har han aldrig aldrig gjort mot någon annan häst varken här eller i förra stallet. Så de fick verkligen samhörighet, det kan inte bero på att hon är sto för han har gått med ston innan, men han har aldrig gått med ”rätt ras” tidigare hos oss. Hon däremot gnäggade inte.

Under söndagen fick Tempus och Elva massage av min gamla jobbarkompis som även läser akupunktur.
Under veckan kommer jag att skriva ett litet träningsprogram för Elva så jag kan variera vila, träning och skoj med henne.

Tack Majlis för denna fina berättelse om Elvas inflyttning i ert stall. Det uppskattas mycket. Det ska bli så kul att följa er. Lite bilder som Emma Larsson tagit finns i bildarkivet


Lägg till kommentar

Add Comment Register