Nyheter

Fölchampionatet 2010

Igår var det fölchampionat i Askeröd. Vi var där med Vesla och Elva, Monett och Vinna. Elva tyckte inte om att bli lastad så det tog lite tid innan vi kom iväg och väl framme var det bara att gå rakt in i ringen.

Uppladdningen innan var inte så rolig. Fredagskvällen när det var tänkt att jag skulle fixa och feja och tvätta hästar fick jag tillbringa med att gå runt med Flora som hade fått en kolikkänning. Hon var lite glupsk på höet så hon glufsade i sig 6-7 kg hö på en timme. Hon är van att gå på gräs men fick komma in en stund för att vi skulle märka och göra konturdiagram på fölisarna. Det gick bra efter att vi hällt i henne lite olja och promenerat och hon fick rulla sig. Men sen var klockan mycket för att ställa sig och börja tvätta hästar.
Väl på plats i Askeröd och när pulsen börjat gå ner så var det riktigt kul att vara med och se alla fina föl. Det var en ring bestående av 6 föl varav 4 var efter Mykletind. Det var alltså bara Elva och Vinna som hade avvikande fäderne genom Emil och Vessmer. Elva var lite hängig och påverkad av att vara lös i magen så hon visade inte upp sig med den energi som jag är van vid att hon har. Vinna hade desto mer energi men var för dagen i ett något högt hull. Mamma Monett ger rikligt med mat till sin kära baby och det syns. Detta gjorde att hennes elegans och rörelser fick lida lite men som Ann-Charlott sa, det är föl med stor utvecklingspotential.
Båda fölen uppnådde klass 1. Elva fick 38 poäng och blev 4:a, Vinna fick 39 poäng och kom 2:a. Vilket vi är otroligt nöjda och stolta över. Mer om deras omdöme kan ni läsa på deras egen sidan under fliken ”hästar”


Lägg till kommentar

Add Comment Register