Nyheter

KM i Fågeltofta

Den 29 september var vi med på Södra Skånes fjordhästförenings klubbmästerskap. Det var ganska nervöst innan. Jag hade samlat mod till mig och anmält mig till lilla Allrounden. Vilket innebär att man starta lätt B dressyr, 80 cm hoppning och +30 i precision. Det är alltså bara brukskörningen som inte ingår för att vara en fullständig allround. Dressyren och precisionen var jag inte så nervös för utan det var hoppningen. Jag hade ju inte hoppat 80 bana sedan SMet och det vet vi hur det gick (Fast i hinder 4).

Dagen började med dressyr och det gick hyfsat, vi blev dock genomsvettiga både jag och hästen för det blev varmt i ridhuset när solen stod på. Det bästa med denna ritten var att vi fick mycke beröm för galoppen, 7or och kommentarer i protokollet under gångarter att hästen har trevlig galopp, det kändes extra skojigt.
Sen var det hoppning, uh puh, jag hade en plan B, att stryka mig om banan skulle kännas för svår. När jag väl hade gått den och bekantat mig med den och insett att där inte fanns några grindar att fastna i så tänkte jag att jag får bita ihop och försöka. Tänka sig 4 fel, en rivning på andra hindret annars gick det helt okej för att vara oss. Så jäkla nöjd man blir när man övervinner sin rädsla och nervositet och man klarar det. Mer träning så ska vi nog bli ännu bättre. Vann hoppningen gjorde Elin med Sol. De är så himla stabila och fina i hoppningen. Kul att ha dem som inspiration.
Det är ett hiskeligt tempo när man ska göra 3 discipliner på samma dag och där är ju inte så många startande så det går i ett. Det blev till att lasta av vagnen och springa precisionsbanan i en vänster. Här inledde jag lite svajigt , visste inte riktigt vilket tempo jag skulle lägga mig på och Ingvar ville gärna galoppera medan jag vill köra i trav så det blev lite vingligt så tredje porten rev vi. Ja då var det bara att lägga i en växel till och Ingvar blev glad som fick galoppera istället. Jag trodde att det skulle vara kört för oss men banan var både ojämn och lite knepig så ingen körde felfritt och då visade det sig att min tid blev bäst. Jag vann alltså. Härligt så. Detta var en intensiv men härlig dag och som grädde på moset visade sig att mina resultat räckte till att vinna lilla Allrounden. Jag placerade mig på tredjeplats i dressyren, 3a även i hoppningen och till sist blev det seger i precisionen. Trötta och nöjda med dagen åkte vi hem och smälte min största seger som var att vi klarade hoppningen. Sen kan jag bara konstatera att Ingvar är underbar att ha med sig på tävling och som han ställer upp och sköter sig. Jag är så glad i denna kille.


Lägg till kommentar

Add Comment Register