Nyheter

Rapport från en Vessmer avkomma

”Jag tänkte att det skulle vara roligt för dig att veta hur det gick och går för vår lilla Bellamie (e. Vessmer 253, u. Tyra) som nu till midsommar fyller fyra år. Hon reds in i slutet av förra sommaren/början på hösten och har utvecklats enormt sedan dess. Gången blev mycket större och rundare. Hoppa gör hon också med bravur, klipper 110 lätt men är naturligvis inte hoppad så högt under ryttare, hon får hålla sig på de lägre höjderna eftersom hon bara är fyra.
Hon är med råge stallets gosegris, kommer när man ropar och skall alltid vara med. Väldigt orädd är hon också något hon varit sedan hon föddes. Så fort hon kunde stå på sina ben traskade hon iväg från sin stackars mamma och efter det var det alltid varit mamma Tyra som kom gående efter Bella och inte tvärt om.

Hon har utvecklats jättefint i ridningen, över förväntan, och går stadigt i form i alla gångarter, rör sig luftigt, byter galopp samt tar sitshjälperna. Tävla skall hon få testa på efter sin välförtjänta betesvila som hon nu är på medan jag är i Tyskland och jobbar med häst.
Hon är tillsalu och målet är att vi skall sälja henne, tänkte jag iaf. Skulle så inte bli fallet ska jag kvala henne till Fjord-SM i hoppning nästa år och sälja henne efter det. Då får vi låssas att det är ett litet mini Breeders för Bella att delta i:) ”
Denna härliga berättelse blev vi så glada av att få. Det är alltid roligt att veta hur det går för hingstarnas avkommor.
Hoppas att Bellamie hittar en ny ryttare som vill utveckla henne vidare. Det bådar ju gott inför framtiden.

Bilder ser du här: http://se.myalbum.com/Album=YNBV6BOJ


Lägg till kommentar

Add Comment Register