Nyheter

Rapporter

Det är så härligt att vara både uppfödare och hingsthållare när rapporter om föl och tävlingsresultat från hästägare strömmar in.

Vessmer har så här långt på säsongen fått tre hingstföl och det återstår bara ett sto till som ska föla och det är Monett. Ska det bli full pott till hingstarna detta år? Ingvar har lyckats att få sex hingstföl och noll ston ett år så det är inte omöjligt att det blir så. Ingvar har hittills inlett precis motsatt, här har det blivit två stoföl. Nu väntar vi så spänt på vad Epona ska komma med. Kan det bli ett sto det också? Hon har gått över en vecka och går troligen över en vecka till.
Tempus har varit ute och tävlat med sin duktiga Clara. De var på Himledalens ridklubb och genomförde Tempus första dressyr tävling. De ställde upp i LC:1 för unghästar och i LB:1. I LC:n fick de ihop 67,14% och i LB:1 så fick de ihop 61,03%. Claras kommentar efter tävlingen. ”Han var som vanligt lugn och super duktig, jag var lite rädd att han i LB:1 skulle fatta fel galopp i vänster varv eftersom han har lite svårt för de varvet, men det såg ut som han aldrig gjort annat. Riktigt nöjd är man, han hade bra framåt bjudning.”
Denna helgen var det hoppning i Harplinge, 70 cm och 80 cm. Clara beskriver tävlingen så här:
”På 70 cm så ramlade jag av, efter att han hoppat ett lite läskigt hinder stilla stående, men han stod sen bara bredvid mig och väntade på att jag skulle hoppa upp igen. 80 cm kom vi runt hela banan, men på sista hindret nuddade han med bakbenen och vi fick 4 fel. Men duktig de var han ändå.”
Jag blir så glad och stolt, söta Tempus och Clara ni är så duktiga! Nästa helg är det tävling i Perstorp. Lycka till! Vi hoppas kunna vara där och heja fram er.

21 maj ska vi ner till Perstorp och tävla, våran första tävling efter att han fyllt 5 år, nu i helgen


Lägg till kommentar

Add Comment Register