Nyheter

Så summerar vi 2012

Så var det hög tid att stämma av året som gått.2012 blev ett händelserikt år. Den 13 februari föddes vår lille Troy, alltså nummer två i vår lilla barnaskara där Alvin blev storebror. Det är den händelsen som slår högst bland årets höjdpunkter. Troy blev under året berest eftersom han var min ständigt stöttande maskot på alla tävlingar som jag åkte på. Han har hittills även varit med på alla mina och Ingvars bruksridningstävlingar. Vår första tävling gjordes när han låg i magen. Den lyckades så väl att vi blev kvalade till SM som gick av stapeln i Dingle.

Under året har Ingvar och jag tävlat i grenarna riden dressyr, hoppning, bruksridning och precisionkörning. I dressyren har det verkligen gått framåt. Ser man tillbaka på första tävlingen i april, bara 2 månader efter Troys födelse då var Ingvar spänd och jag var nöjd med att vi tog oss igenom hela programmet. Galoppen var en katastrof, ja han galopperade men han studsade mest fram. På hösten debuterade vi med godkänt resultat i lätt A och på KMet fick han beröm för sin fina galopp.
När det gäller hoppningen så har vi även där tagit oss en bra bit. Vi var alldeles för nervösa på Fjord SM men efter det har vi kommit igen. Vi har under året gått från att hoppa 50-60 cm till att hoppa banor på mellan 60 och 80 cm och nu på slutet av säsongen var jag bara lite höjdrädd, fniss. Alla 80 hoppningar har slutat med ett nedslag vilket vi har varit mer än nöjda med. Jag har även konstaterat att det inte varit hästen utan mitt fel. Det är inte lätt att hoppa när jag glömmer hur jag ska sitta alltså i sadeln och inte ligga framme på halsen, hihi.
I bruksridning har vi deltagit på två SM. Bruks SM var en spännande upplevelse där vi verkligen fick pussla och planera för att få ihop allt med amning och bangenomgång och veterinär eftersom stallet låg en bra bit bort. Det blev en sjundeplats vilket vi var super glada åt. Vi prenumererade på sjunde platsen för den höll vi även på Fjord SM.
Precisionkörning har under året varit min och Ingvars gren trots att det är den vi har tränat minst. Av de sju starter som vi gjort har vi gått segrande ur sex av dem och om jag kommer ihåg rätt så har vi rivit sammanlagt 2 bollar. Den ända klassen som vi inte vann var den mest åtråvärda SM-klassen, där slutade vi på en fjärdeplats.
Målet var att ta ut lite unghästar på utställning men med få anmälda till SSFFs utställning så blev den inställd. Jag valde därför att visa Elva och Vinna på uppsamlingspremieringen i Gånarp där Elva var bäst för dagen och fick ihop fina 40p. Vinna var inte långt efter med sina 39p.
Vetlanda var som alltid en höjdpunkt på året. I år hade vi inte några egna hästar med oss men två av våra uppfödningar, Tempus och Bolla Bus, visades fram på föredömligt vis. Stort tack till deras ägare. Tempus har dessutom figurerat på en rad olika platser. Han har deltagit i ponnyallsvenskan i dressyr och hoppning. Han har varit på utställning i Gånarp där han inte bara visades och fick 40 poäng utan också gjorde en fin dressyruppvisning. Clara och Tempus har också varit med och gjort reklam för fjordhästen i Hästmagazinet och på självaste Julafton kunde man se juliga bilder och läsa om honom, Clara och fjordhästen i Hallands posten. Tänk vilka ambassadörer ni är för vår härliga ras.
Under året har vi också sålt 4 hästar, Flora, Emla, Vera och Elva. Flora sålde vi med hjälp av Anna Mattsson till en familj som hade möjlighet att se hur Flora fungerade från dag ett hemma hos Anna och det blev toppen. Emla såldes till Madelene Drottmar, vilket glädjande medförde att Emla fortsatt är kvar hos oss men som inackorderad. Madde har tränat och fortsatt Emlas utbildning och i höstas gjorde hon debut på tävlingsbanan. Vera hämtades med lastbil och flyttade till Norrland och Elva hamnade hos Majlis Olsson vilket innebär att Elva nu är hos sin storebror Tempus.
Några ledsamheter har även drabbat oss det gångna året. I mars fick vårt härliga elitsto Vesla Halsnaes vandra vidare till de evigt gröna ängarna. Det är en häst som vi länga kommer minnas genom sina fina avkommor, hennes vackra uttryck, hennes känslighet och klokhet. Hon var en underbar häst.
Även vår bäste älskade stallkatt Sune fick lämna jordelivet och som Alvin uttryckte det att himlen kom ner och då gick han in där. Nu finns han i himlen men tänk om han kan hoppa ner till oss igen. Vi saknar vår Sune.
2012 var även det år när finaste Tirre fick galoppera vidare. Tirre var Maddes häst och Ingvars hagkompis. De gick tillsammans förutom under betäckningsperioden. Man fäster sig så vid djur som man hanterar varje dag och Tirre var en gentleman att hantera. Nu har han inte ont längre även om det var ett tungt och väldigt sorgligt beslut.
Året avslutades med en härlig weekend i Stockholm med horse show, shopping mm. December har innehållit ny häst i stallet, en massa stall fix, tömkörning och unghästpyssel. Ingvar har fått lite välförtjänt vintervila.
I skrivande stund har säkert en del glädjeämnen fallit bort men summan av kardemumman är att 2012 var ett händelserikt toppen år! Vi önskar alla vänner ett Gott Nytt 2013 och hoppas att det blir lika innehålls rikt som det vi just lämnat bakom oss. Hoppas vi ses i olika sammanhang även detta år.


Lägg till kommentar

Add Comment Register