Nyheter

SM i Västervik

Nu har det redan gått några dagar sedan SM i Västervik avslutades. Fjord SM är en stor höjdpunkt på året när man är fjordhästfantast som jag. Det var 3 härliga men intensiva dagar för mig och Ingvar och egentligen inte bara för oss två utan även för resten av familjen, Björn, Alvin, Troy och Mormor. Det började redan på torsdagen med veterinärbesiktning och bangenomgång till bruksridningen. Bruksridningsbanan var lite speciell med backning runt hörn och galopp genom portar osv men det är kul när det händer lite sådant på banan. Slutlig placering för mig och Ingvar blev en sjundeplats. En helt okej placering, vi har ju trots allt bara ridit bruks sedan i höstas. Fantastiska 24 åriga Ia vann. Det stora glädjeämnet i denna klassen var att få se 5 åriga Outis och Carola. Outis har jag tillverkat här hemma. Han är alltså e. Ingvar. Han gjorde en jättefin runda och placerade sig på åttondeplats.

På lördagen var det dags att köra precision som är den gren som vi känner oss mest bekanta med. Vi startade i båda klasserna värmning och SM-klass och körde felfritt i båda. I värmningsklassen blev det till och med seger! I SM klassen hittade vi gasen lite sent och kom på en fjärdeplats, precis utanför placering, jag är så himla nöjd med det även om den platsen i sig är lite tråkig.

Så blev det söndag och det stod hoppning på programmet. Jag visste innan att jag och Ingvar inte har någon rutin på detta men ville ändå göra ett försök. Har sällan varit så nervösa. Vi kom igång på framhoppning men det blev lite spänt inne på banan. Avståndsbedömningen funkade inte riktigt, vi kom nära på hinderna. Vid fjärde hindret tog det slut. Ingvar valde att stanna, kanske för att han kände att jag inte var riktigt fokuserad längre men oj! Vi sitter fast i hindret. Ingvar hade lyckats få in hoven i grinden mellan två pinnar och jag tänker bara stå still Ingvar. Ingvar visar vilken fin häst han är och bara lydigt väntar på hjälp. Han stod helt still och det tog ett tag innan det gick att få loss honom. Funktionärerna fick hämta ett spätt och bräcka kontruktionen så att han skulle kunna få ut hoven. Det sprakade till rejält när det gick sönder och kvar satt spik som kunde om Ingvar rört sig gått in i mjukdelarna ovanför hoven, men Ingvar var tålmodig och väntade tills vi flyttat och lyfte upp hans hov. Fantastiska häst, jag slutar aldrig att imponeras av honom.
Stort Tack Kalmarläns- och Gotlands Fjordhästförening för ett fint SM. Tack till min underbara familj för uppbackning och stöttning och tack alla deltagare, funktionärer och publik för den härliga stämning alla bidrar med. Nu startar träningen till SM 2013 som vi redan ser mycket fram emot. Vi ses i Sörmland.


Lägg till kommentar

Add Comment Register